Kiest u ook om op een snelle en veilige manier die stralende en zonnige kleur te krijgen?

Sterren als Jennifer Aniston en Cameron Diaz verschijnen niet meer zonder kleurtje op de rode loper en lijken het hele jaar door heerlijk egaal bruin. Komt dat omdat ze in het zonovergoten California wonen? Dacht het niet! Dit is nu voor iedereen weggelegd!

Hoe gaat een spray tan behandeling precies?

Met een speciaal Spray Tanning apparaat wordt een DHA tanning vloeistof verneveld op de huid. Je krijgt direct een egaal bruine huid!

Waarom Spray Tan:

  • Het is snel, in 15 minuten een gebruinde huid
  • Bruining wordt afgestemd op jouw huidtype en eigen voorkeur
  • Veilig en verantwoord voor de huid, geen UV-straling en géén chemische ingrediënten
  • Goed en verzorgend voor de huid
  • Natuurlijk resultaat
  • Perfect voor bruiloften, party’s, gala’s, fotoshoots, voordat je op vakantie gaat of genoeg van je pipse kleur
  • Je voelt je fantastisch, want zo zie je er ook uit!
  • Ook geschikt voor de gevoelige huid​

Voordat u bij Odeon komt sturen wij de voorbereidingen van de Spray Tan naar u toe die u eerst uitgevoerd moet hebben. Dit zorgt namelijk voor een optimaal resultaat van de spray tan.

1015182_855654397784739_3075235315430779122_o
0
Dagen blijft de Spray tan zitten
0
Minuten duurt de gehele behandeling

Meest gestelde vragen

Met een speciaal spray tanning apparaat wordt een DHA tanning vloeistof verneveld op de huid. Je krijgt direct een egaal bruine huid! Een behandeling duurt maar zo’n 10 minuten.

Dit is precies waarom actrices en modellen voor deze methode kiezen. Paris Hilton, Cameron Diaz en Kelly Osbourne zijn bekende ‘tanning-addicts’.

DHA (Dihydroxyacetone) is een natuurlijke grondstof. DHA is het hoofdbestanddeel in vrijwel elk zelfbruinend product. Het is een koolhydraat, dat wordt gewonnen uit o.a. suikerbieten of suikerriet. Het zit in concentraties van 8% tot 14% verwerkt in tanning vloeistoffen.
Scrubben: scrub de huid vóór de behandeling, het liefst de dag ervoor. Scheren en waxen kan tot 8 uur voor de sessie (anders is je huid te gevoelig). Er zijn ook exfoliërende tissues, Pre Tan Wipes, speciaal voor deze behandeling. Dit heeft hetzelfde effect als een scrubsessie.

Make-up/Parfum: verwijder alle make-up voordat de spray tan wordt aangebracht op de huid. Het gebruik van bodylotion, crème, parfum en deodorant op de dag van de sessie wordt afgeraden.

Kleding: draag comfortabele, ruime donkere kleding en donker ondergoed op de dag van behandeling.

Douchen en/of baden: wacht even met het nemen van een bad of douche meteen na de spray-sessie. De tanning lotion krijgt zo de gelegenheid om in de huid te trekken. Minimaal 6 uur na de behandeling mag je weer douchen met milde douche gel. Mocht er bij het douchen of baden een bruine verkleuring van het water zichtbaar worden, dan is dit louter overtollige lotion. Dit gaat niet ten koste van je bruine teint.

Transpiratie: ook dien je – na de sessie – intensief transpireren even uit te stellen. Het beoefenen van sport met een overmatige transpiratie als gevolg, direct na de spray tan, wordt afgeraden.

Crème: om de bruine teint langer te behouden, is het goed om dagelijks vochtinbrengende crème
(zoals Whitetobrown Extend, speciaal ontwikkeld door dit spray tanning merk) op de gebruinde huid aan te brengen.

Ja. Er zijn geen nadelige effecten bekend. Voor de zekerheid wordt airbrush tanning niet toegepast bij mensen met psoriasis, eczeem, snij- of schaafwondjes en gedurende zwangerschap, de eerste drie maanden (meer hierover verderop in de vragenlijst op deze pagina).

Als je last hebt vitiligo, is het juist de moeite waard om een spray tan te nemen.

Heb je twijfels? Neem dan altijd contact met je dokter op voordat je een spray tan boekt!

In de eerste paar uur na de behandeling kun je extra gevoelig zijn voor de zon. Je bent niet beschermd tegen de schadelijke invloeden van de zon, dus gebruik een beschermende factor.

In eerste instantie word je bruin van de bronzer, die in elke vloeistof verwerkt zit. De werkzame stof is echter DHA. Je zult de volgende dag pas het uiteindelijke effect zien. DHA heeft 24 uur nodig om volledig te ontwikkelen en dit zorgt dan ook voor het langdurige effect. De kleur die je direct hebt na de behandeling, geeft wel een heel goed idee over hoe diep je uiteindelijke teint eruit gaat zien.

Bronzer en DHA beschermen je op geen enkele wijze tegen de zon, ook al doet je kleurtje je anders vermoeden!

Voor het beste resultaat, is het het beste om drie dagen voor de bruiloft een spray tan plannen. Dan is je bruine tintje op haar mooist, en loop je ook geen risico op vlekken op je jurk. Eventuele vlekken gaan er vaak wel uit bij de stomerij.